Lesmogelijkheden

Suzanne geeft les in de regio Zuid-Holland.

Rijden

Rijden

Kenmerken zijn nageeflijkheid met een open wervelkolom, balans, opbouw van de spieren en werken aan een goede zit. Het is mogelijk dat Suzanne rijdt, om te begrijpen wat de ruiter ervaart en het paard het een en ander aan te leren.

Grondwerk

Grondwerk

Grondwerk is dressuur aan de hand. Er wordt op dezelfde punten gelet als met het rijden. Voordeel is dat het paard nog geen gewicht hoeft te dragen. Grondwerk geeft souplesse en is ideaal om de zijgangen aan te leren.

Freestylen

Freestylen

Door vrij in een paddock of longeerring te werken, leert het paard op de ruiter te letten, het verbetert de verhouding als het gaat om de rangorde en het maakt de ruiter bewust van zijn positie en lichaamstaal.

Longeren

Longeren

Longeren is praktisch wanneer je onbelast wilt bewegen en de draf en galop verder uit wilt bouwen. Het paard kan zijn ei kwijt en leert op afstand bedienbaar te zijn. Super goed te combineren met het grondwerk.

Er zijn verschillende manieren van begeleiding mogelijk:

Privéles:

Dit kan op locatie van je eigen paard, mits de locatie niet verder dan 40 km vanaf Delft ligt.

De eerste les duurt meestal iets langer dan een uur, omdat er dan meer tijd nodig is voor het kennismaken en de uitleg van de theorie. Er is ook de mogelijkheid een half uur les te nemen.

Training Meerdere Dagen:

Het is mogelijk om uw paard voor een langere periode in training te brengen bij Suzanne Nederlof. Dit geldt voor paarden die binnen een half uur rijden vanaf Delft gestald staan. De training vindt dan gewoon plaats op de huidige locatie van het paard. Dit scheelt aanzienlijk in de trainingskosten, aangezien er geen extra stalling betaald hoeft te worden.

Van tevoren wordt na een kennismaking besproken wat de beste trainingsperiode voor het paard zal zijn en wat in die periode bereikt kan worden. De ruiter wordt vanaf begin af aan bij de trainingen betrokken, zodat de ruiter het geleidelijk over kan nemen.

Ga je op vakantie en je wilt dat je paardje door getraind wordt? Geen probleem, ook dit is mogelijk.

Revalidatie:

Ieder paard heeft wel eens een periode van revalidatie.

De gebruikelijke opbouw van een revalidatie bestaat meestal uit weken lang stappen aan de hand, rechtuit, wat vaak heel erg saai kan zijn. Vervolgens mag er gedraafd worden, op de hoefslag zo veel mogelijk rechtdoor, eerst een minuutje, in de weken erna steeds iets langer.

Toch kunnen deze minuten veel nuttiger besteed worden, er zijn een aantal simpele oefeningen die je met je paard kunt doen die je paard netjes in balans brengen en spieren en gewrichten soepeler maken.

Suzanne kan je helpen bij het opzetten en uitvoeren van een op maat gemaakte revalidatie voor je paard.

Kun je wel wat hulp gebruiken?

Ik wil graag een les afspreken!