Curriculum vitae

Suzanne Nederlof is actief als instructrice en amazone in de paardensport voor meer dan 25 jaar, met name in de klassieke dressuur.

Sinds haar 11de jaar rijdt ze paard.

Van haar 13de tot haar 18de werkte ze op een manege in Renesse.

In 1998 heeft ze 3 maanden stage gelopen op een dressuurstal voor Renske Quellhorst, als groom voor 8 dressuurpaarden, opgeleid tot Prix St. George niveau.

In datzelfde jaar heeft ze 2 maanden stage gelopen op dressuurstal in New York, USA.

In 2002 heeft ze een jaar gewerkt op stal Meyvliet in Voorburg Den Haag, waar ze onder andere de jonge paarden inreed.

In 2007 is www.klassiekedressuur.com van start gegaan.

Sinds juli 2008 is ze derde-graads instructrice ‘Rechtrichten’, waarbij ze de opleiding tot instructeur bij Marijke de Jong heeft gevolgd, zelf Ridder in de Academische Rijkunst. Hierdoor kwam ze in aanraking met het rechtrichten.

Eind 2009 is Suzanne voor 3 maanden in training geweest bij Bent Branderup in Denemarken, grootmeester in de Academische Rijkunst.

Door de jaren heen heeft ze veel ervaring opgedaan, zich verder verdiept in revalidatie en zich gespecialiseerd in de dressuur waarbij de gezondheid van een paard voorop staat. Hierbij werkt ze nauw samen met ervaren specialisten op het gebied van de osteopathie, homeopathie, voeding, zadelmakerij en diergeneeskunde, om iedere lesklant en paard zo volledig mogelijk te kunnen helpen.

Suzanne Nederlof en Scarlet, haar eigen paard.

 

Missie

Waar werk je met Suzanne Nederlof aan?

Fysieke gezondheid

Om het mogelijk te maken dat bewegen voor het paard fysiek gezond is, wordt er nauwkeurig gekeken naar de biomechanica van een paard. Er wordt gekeken naar de natuurlijke reflexen, scheefheden, natuurlijk evenwicht, welke spieren moet het dier kunnen ontspannen, wat moet hij leren aanspannen, etc. Belangrijk is dat de ruiter weet dat iedere oefening op verschillende manieren uit te voeren is en hij of zij herkent welke de fysiek gezonde versie is.

Mentale gezondheid

Voor een mentale gezondheid, is het belangrijk dat de ruiter met lichte hulpen kan werken. Door te begrijpen waarom het paard reageert zoals het reageert, ontstaat er begrip en zal de ruiter minder geneigd zijn om met grote hulpen te werken. In plaats daarvan zal de ruiter een weg zoeken die logischer of makkelijk begaanbaar is voor het paard, waardoor de hulpen kleiner kunnen blijven.

Tenslotte, om klein in je hulpen te kunnen zijn, is het belangrijk een goede zit te ontwikkelen. Een ruiter die onrustig zit t.o.v. het paard of geen controle heeft over zijn of haar balans, stoort het paard dusdanig, dat de zit van de ruiter als een soort ruis ervaren wordt. Om een reactie op de hulpen te krijgen, is de kans groot dat de ruiter harder in zijn hulpen is dan nodig is.

Biografie

Suzanne is geboren in 1980 in Arnemuiden, dit ligt in Zeeland.

Toen ze 3 maanden oud was, is ze al verhuist naar Kerkwerve, een dorpje dichtbij Zierikzee.

Vanaf haar 9de veraardag tot haar 18de woont ze in Zierikzee zelf. Daar haalt ze haar diploma voor het VWO. Omdat ze nog niet zo goed weet wat ze later wil worden, gaat ze er een jaartje tussenuit, waarin ze een aantal baantjes in de paardensport heeft.

Is 1999 is ze begonnen aan een HBO opleiding Industrieel Product Ontwerpen aan de Haagse Hogeschool en besloot om de paardensport als hobby te houden en in haar vrije tijd zich bezig te houden met het trainen van jonge paarden.

Na in 2003 te zijn afgestudeerd kon ze aan de slag als Product Developer Ruitersportartikelen bij Bieman de Haas bv, een groothandel in ruitersportartikelen en bekent door de merken BR, BR Jos Lansink en Première. Daarnaast kocht ze haar eerste eigen paard, Scarlet.

Na 2 jaar verhuisde ze in 2005 naar Den Haag.

3 jaar volgenden waarin ze allerlei verschillende baantjes had. Zo heeft ze 1,5 jaar bij Suit Supply gewerkt als assistent shopmanager, daarna werkte ze een jaar in een magazijn en een half jaar bij de gemeente in Delft als administratief medewerker.

Ondanks de goede HBO opleiding besloot ze om van haar passie haar beroep te maken, namelijk het trainen en begeleiden van combinaties in de klassieke dressuur.

Neem contact op met Suzanne voor verdere info!

Is Klassieke Dressuur iets voor jou?

Ja, ik wil een les afspreken!