Eric Franklin – The Franklin Methode

Klassieke Dressuur staat voor een gezonde manier van het gebruik van je lichaam. Daarom komen veel voorbeelden van oefeningen die je zonder paard kunt doen uit de Franklin-methode. Dit zijn oefeningen gebaseerd op de biomechanica van je lichaam en de invloed die je verbeelding heeft op het aansturen van je spieren.

 

De Franklin-methode® maakt gebruik van Dynamic Neuro-cognitive Imagery  , een anatomische belichaming en educatieve vaardigheid om een ​​blijvende positieve verandering in lichaam en geest te creëren. De Franklin-methode werd in 1994 door Eric Franklin opgericht en wordt over de hele wereld onderwezen, waaronder de universiteiten van Wenen, Keulen, Karlsruhe en de Juilliard-school in New York.

De Franklin-methode® wordt erkend door de zorgverleners in Zwitserland en is regelmatig te zien op congressen over dans, pilates, yoga en fysiotherapie. Een van de grootste ontdekkingen van de 21ste eeuw is de plasticiteit van de hersenen; dat de levens waarin we leven, de hersenen vormen die we ontwikkelen. De Franklin-methode® loopt voorop bij de praktische neuroplasticiteit; u laten zien hoe u uw hersenen kunt gebruiken om de functie van uw lichaam te verbeteren. Het leert je hoe je de transformerende kracht van de geest kunt gebruiken. Het kan worden toegepast om al je vaardigheden te verbeteren. Het begint allemaal met de wetenschap dat we de macht hebben om te veranderen.

 

De Franklin-methode® leert dynamische uitlijning en hoe je je lichaam kunt bewegen met maximale efficiëntie om je lichaam jong en energiek te houden. Je hele lichaam maakt deel uit van een symfonie van gecoördineerde beweging. In zekere zin is je houding op elk moment opnieuw uitgevonden. Op elk moment moet de ideale combinatie van ledematen, gewrichten, zwaartekracht, bewegende delen, bindweefsel en spieren worden gevonden en gestuurd door uw hersenen en zenuwstelsel.”

Voor meer over de Franklin-methode, ga naar franklinmethod.com.

Spieren trainen

Hieronder vind je een aantal leuke workouts die je thuis kan doen om je benen en torso te versterken en je balans te verbeteren.

Versterken van je bovenlijf

In het filmpje krijg je uitleg over een aantal oefeningen met een elastische band om je bovenlijf en armen te trainen en een betere balans te krijgen.

Deze oefeningen zijn heel dynamisch en trainen alle spiergroepen in je torso.

Schuine buikspieren trainen

Nog een filmpje met de elastische band. Hier vind je een leuke workout om je schuine buikspieren mee te trainen.

Onderrug en bilspieren versterken

Met deze oefeningen werk je aan je onderrug en bilspieren.

Workout voor betere houding

Fijne 3-dimensionale oefeningen om je houding van je bovenlijf te verbeteren.

Je middenrif en bekkenbodemspieren

In dit filmpje legt Eric Franklin goed uit waarom het niet slim is om je navel in te trekken.

De nummer 1 oefening van KlassiekeDressuur! Dit zijn oefeningen om je spieren in je bovenlijf te activeren en te versterken. Deze oefening kan je ook doen voordat je gaat rijden, zodat je je spieren wakker schut en ze tijdens het rijden automatisch meer meedoen.

 Gebruik middenrif

Dit is deel 1 van 2 filmpjes, met een verdere uitleg over waarom je je buikspieren niet vanuit je navel moet intrekken. Dit maakt het onmogelijk om vanuit je middenrif te blijven ademen.

 Gebruik bekkenbodemspieren

Deel 2 van waarom je je buikspieren niet vanuit je navel moet intrekken. Dit maakt het lastig om je bekkenbodemspieren te activeren.