Clinic Grondwerk in Moordrecht!

Afgelopen woensdag 10 april heb ik een clinic gegeven in grondwerk bij Miranda van der Schuur van paardenplezier.nl

Was een geweldige dag! Super leuke meiden die fanatiek aan de slag gingen met verschillende paarden/pony’s.

De dag begon met een stuk theorie met uitleg over wat grondwerk is, waar je tegenaan gaat lopen, wat we daar aan kunnen doen en een aantal voorbeelden van oefeningen te zien op film.

Daarna iedereen een half uurtje praktijkles, met tussendoor een heerlijke lunch. Alles was top geregeld, mooi weer, goede sfeer en de paarden deden ook hun best.

Bedankt Miranda, is zeker voor herhaling vatbaar!

Wil je ook graag een clinic bij jou op stal? Of les in grondwerk?
Neem gerust contact op met mij via mail, Facebook of een what’sapp.

 

 

Klassieke Dressuur in een nieuw jasje!

Door de komst van de tablets en telefoons, waar mijn website niet op gebouwd is, werd het hoog tijd om met website eens flink onder handen te nemen. Totale nieuwe look met nieuwe foto´s en filmpjes. Ook de inhoud is flink veranderd, omdat je door al die jaren steeds meer leert en die kennis graag wil delen. Het onderdeel voor het opbouwen van een goede zit is verder uitgezet. Nieuw is uitleg over de biomechanica van het paard, met name over de spieren. Kom te weten welke spieren een paard moet kunnen ontspannen en welke spieren een paard tijdens een oefening juist aanspant.

Ik ben erg trots op het mooie resultaat en ik hoop dat jullie er ook heel blij mee zijn!

 

Grondwerk stap 3: voor en achterhand draaien

Het doel van deze oefeningen zijn:

  • Het paard leren dat daar waar hij een hulp voelt, hij er haaks van weg moet bewegen.
  • Het paard leert zijn en achterhand te draaien zonder naar voren te vallen.
  • Het paard leert te scharen met de voor en achterbenen.

Het kan handig zijn om te zorgen dat het halthouden van stap 2 goed gaat, anders zal het paard tijdens nieuwe oefeningen steeds naar voren stappen.

 

Grondwerk stap 2: halthouden

 

Controle over het tempo is bij het grondwerk super belangrijk! Het zorgt ervoor dat je een tempo kunt kiezen waarbij het paard de meeste controle heeft over de bewegingen van zijn romp. Erg handig als je bijvoorbeeld de hulpen met een paard wilt doornemen of voor oefeningen waarbij je als het ware de techniek naar je paard toe wilt uitleggen.

Read More

Verticaal evenwicht

Waarom een verticaal evenwicht zo belangrijk is… Hier een filmpje met voorbeelden of een paard het gewicht van de voorhand mooi in het midden houdt, op de binnenschouder valt, over de buitenschouder gaat en of het paard netjes vanuit de borst de wending in draait. Omdat ik het leuk vind om mensen te helpen, wil ik graag mijn ervaringen met jullie delen.

Read More

Grondwerk stap 1: slingeren langs de wand

 

Grondwerk is hartstikke leuk om te doen en nog eens gezond voor je paard ook! Om je op weg te helpen, hier een filmpje van waar je mee kunt beginnen.

Er wordt uitgelegd over waar je gaat staan, hoe je de teugels vast houdt en hoe je de positie van de schouders van je paard kun beïnvloeden.

Doel van de oefening is in de toekomst het gewicht van de voorhand van je paard in het midden te kunnen brengen, zodat het paard zijn hals mooi boven de route kan ontspannen.