Te koop: barebackpad SN Klassieke Dressuur

Ik ben 15 jaar instructrice klassieke dressuur en ik rij al jaren op bbp’s. Met al deze ervaringen heb ik een bbp ontworpen (en die ik zelf maak) en deze is te koop voor €325,-. (incl. verzendkosten).

De bbp komt in 2 modellen:  voor het ‘normale’ paard en voor het rondgeribte paard.

Ondertussen zijn er al meerdere bbp’s verkocht en worden met veel plezier gebruikt. 😁

Ontstaan van de barebackpad SN Klassieke Dressuur

Het idee van mijn eigen bbp is ontstaan, omdat ik een rondgeribte merrie heb waarvoor het lastig is een bbp te vinden die dik onder je zitbeenknobbels is, maar smaller onder je dijbenen, zodat je niet in een stoelzit gezet wordt. Er zijn wel andere bbp’s die verschillen hebben in diktes, maar niet op de goede plekken, waardoor je paard nog breder wordt, je te wijdt in je dijbenen en hol in je onderrug gezet wordt. Daarnaast wilde ik een bbp die al meteen de rug van je paard volgt, zacht aanvoelt onder je billen en waar je jezelf niet op open rijdt.

Wat is er nu zo speciaal aan deze barebackpad?

1: het kussen is zo gevormd dat de ruiter juist geholpen wordt om in een goede houding te kunnen zitten. Het kussen heeft een iets smallere twist en komt in 2 modellen: voor het ‘normale’ paard’ en voor de rondgeribte paarden. Daarnaast is doorzitten makkelijker door een aangepaste vorm in het zweetblad.
2: de onderkant heeft de vorm van de rug van je paard. Natuurlijk, niet alle paarden zijn hetzelfde, maar de bbp zou op de meeste paarden en pony’s goed moeten liggen, zelfs zonder mega strak aansingelen.
3: de bbp is heerlijk zacht. In het kussen is een gelpad verwerkt, voor betere drukverdeling.
4: de buitenstof bestaat uit een meubelstof van hoogwaardige kwaliteit. Het is daardoor slijtvast, verkleurd niet in de zon, je kunt het schoonmaken met een handsopje én er is keuze uit allerlei kleuren en printjes.
5: op de bbp is antislip aangebracht, zodat je niet zomaar van je padje kan glijden.

 

De opbouw van de barebackpad

De barebackpad is als volgt opgebouwd:

De bbp is in meerdere schuimlagen opgebouwd.

Het kussen is zo gevormd dat de ruiter juist geholpen wordt om in een goede houding te kunnen zitten. Het kussen heeft een smallere twist dan de meeste bbp’s, omdat hij onder het bekken dik is en onder de dijbenen dun. Hij is zeer geschikt voor rondgeribte paarden, waarbij de ruiter zonder zadel met de knieën naar voren en naar buiten gezet wordt. Daarnaast is doorzitten makkelijker door een aangepaste vorm in het zweetblad.

De bbp is heerlijk zacht. In het kussen is een gelpad verwerkt, voor betere drukverdeling. Het geeft je het gevoel dat je niet met je zitbeenknobbels op de rug van je paard zit te prikken. De bbp heeft geen dikke middennaad, waar je jezelf op open rijdt.

De onderkant is voorzien van fibermesh. De onderkant heeft de vorm van de rug van je paard, zodat hij niet op de schoft knelt. Natuurlijk, niet alle paarden zijn hetzelfde, maar de bbp zou op de meeste paarden en pony’s goed moeten liggen, zelfs zonder mega strak aansingelen.

De singelstoten zijn van biothane. Een zeer sterk materiaal, wat eruit ziet als leer, tegen water kan en lang mooi blijft.

De singelstoten lopen parallel en in de breedte zit een aluminium strip als een balein verwerkt om de krachten van de singels meer over de breedte van de bbp te verdelen.

De buitenstof bestaat uit een meubelstof van hoogwaardige kwaliteit. Het is daardoor slijtvast, verkleurd niet, je kunt het schoonmaken met een handsopje én er is keuze uit allerlei printjes.

Op de bbp is antislip aangebracht, zodat je niet zomaar van je padje glijdt.

 

Welke kleuren zijn er?

De bbp is er in verschillende kleuren, namelijk: grijs, zwart, blauw, rood, groen, aqua, een licht blauwe ruit en een donker blauwe ruit.

Tips bij gebruik van de bbp:

  • het is aan te raden een dekje onder de bbp te gebruiken, zodat hij langer schoon blijft. Bij voorkeur eentje met een gladde middennaad (omdat je het niet de kamer in kan trekken) en zonder gladde onderkant.
  • De bbp mag niet in de wasmachine of droger! Wel kun je de buitenstof bijvoorbeeld met een handsopje van azijn en afwasmiddel schoonmaken en afspoelen (op zijn kop) in de douche.

 

Wil je een bbp proberen? Dat kan! Na aankoop heb je 2 weken om te bedenken of je hem wilt houden. Bevalt het toch niet, dan kun je hem terug sturen en krijg je je aankoopbedrag terug betaald. Woon je binnen 20 min vanaf Delft? Dan kom ik hem graag brengen en kun je hem een weekje proberen. Je hoeft dan niks te betalen. Na een week besluit je of je hem wilt overnemen.

Wie nog vragen heeft of graag een bbp zou willen overnemen, stuur gerust een berichtje.

Groetjes, Suzanne

Klassieke Dressuur in een nieuw jasje!

Door de komst van de tablets en telefoons, waar mijn website niet op gebouwd is, werd het hoog tijd om met website eens flink onder handen te nemen. Totale nieuwe look met nieuwe foto´s en filmpjes. Ook de inhoud is flink veranderd, omdat je door al die jaren steeds meer leert en die kennis graag wil delen. Het onderdeel voor het opbouwen van een goede zit is verder uitgezet. Nieuw is uitleg over de biomechanica van het paard, met name over de spieren. Kom te weten welke spieren een paard moet kunnen ontspannen en welke spieren een paard tijdens een oefening juist aanspant.

Ik ben erg trots op het mooie resultaat en ik hoop dat jullie er ook heel blij mee zijn!